Eпохa хімії в 7 класі

Протягом епохи хімії в 7 класі підлітки досліджують основні речовини, які співіснують у природі та в тілі людини: луги та кислоти. Спочатку під час горіння видобувають золу, а дим збирають у колбу. Природний індикатор - сік червоної капусти - по черзі додають до отримати речовин. Чому він у одному випадку стає синім, а в іншому - рожевим?
Дослідження продовжуються. Сік червоної капусти додають в лимонний сік, соду, мийні засоби та оцтову кислоту. У випадку їж йдуть і зовсім вже хімічні речовини, акуратно підписані та навіть небезпечні. Вчитель чаклує з кислотами і лугами, діти роблять висновки. Оце все, що стає рожевим, йде в бік лимону. Лимон кислий, значить, кислоти. Оце все, що стає синім, має інші властивості. Йде до лугів.
А якщо змішати?! Кислоту і луги, те, що лежить в основі горіння? Крапля за краплею до розчину повертається фіолетовий колір капусти! Цю воду навіть можна спробувати на смак. Що ж сталося? Нейтралізація. Або баланс, який так важливо втримати у 7 класі.
Така жива хімія реальна цікава і корисна дітям, адже вони переживають справжні відкриття. І вже точно ніколи не переплутають оцет з содою, а вдома пояснять батькам, чому зʼявляється шипучка при поєднанні цих продуктів.










Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар