У вальдорфі все має значення

Ця система навчання побудована на глибокому розумінні потреб дитини від народження до випуску, а за бажанням - і до старості. Кожний етап дорослішання і становлення людини відрізняється від попереднього. І вальдорфська програма будується не на розподілі масиву знань між класами від простого до складного, а на задовольненні потреб конкретного віку.
Так математика починається на з плюсів та мінусів, а з ділення. Дитина вчиться ділити щось матеріальне спочатку порівну між всіма, бо ця дія закладена в дитині соціально. Останнім йде віднімання, адже якраз віддавати щось діти не люблять і часто не можуть.
Мова вчиться через переживання феномену, через спостереження, самостійне формулювання закономірностей і правил. Особливу увагу в молодшій школі приділяють фонетиці, адже чітке розуміння структури звуків сприяє розвитку грамотності.
Всі свята у вальдорфській школі проходять у затишному колі друзів. Це глибоке переживання, адже до свята йде ціла епоха підготовки. Наприклад, до свята архангела Михаїла діти отримують завдання і збирають свої погані та добрі вчинки на вагах справедливості. Тексти можуть бути про чесноти лицарів, а на музиці обов’язково співаються відповідні пісні. Коли переживання певного періоду закінчуються святом, що має традиційність, діти отримують задоволення. Для них все логічно і зрозуміло.
Ця цілісність є буквально у всьому, навіть у кольорах одягу вчителів молодшої школи. Така глибина передається дітям, які зазвичай мають широкий кругозір і власне судження. Тож випускників вальдорфських шкіл легко впізнати. Крім того, вони знаходять одне одного навіть у різних країнах.
Тож вальдорф однозначно варто обирати родинам, це цінують глибину, цілісність і повагу до інтересів та розвитку дитини.








Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар