Прості відповіді на непрості запитання

🧶Навіщо дітям рукоділля та ремесло до 11 класу?
Робота руками дозволяє дітям звʼязатися зі світом навколо та змінити його. Вміння щось створити - базове для людини. Чим більше вона вміє - тим впевніше почувається. Завдання для дітей ускладнюються з віком, тож і можливість самореалізації зʼявляється для кожного. А з нею - і задоволення від отриманого результату.
🛣️Чому діти часто їдуть у подорожі чи на практики?
Кожна практика у вальдорфській школі розрахована на певний вік. Дивно вивчати ремесла в 11 класі, а їхати на мовну практику у 2. Тож практики відповідають завданням віку. По-перше, це можливість побачити те, чого за інших умов діти не бачать. Як збирається врожай, як кується залізо, як говорять і живуть німці, як проводилися бали, як проходили перші грецькі олімпіади. По-друге, це гуртує клас. По-третє, це розширює бачення світу дитиною.
📖Чи достатньо знань після вальдорфської школи?
Всі наші випускники успішно складають НМТ та вступають до ВНЗ. Вони часто знають більше за однолітків, адже не просто вчаться, а досліджують певні феномени, а значить - розуміють предмет і можуть розвʼязати питання самостійно. Наші випускники мають розвинені soft skills, які підкріплені міцними знаннями.





Вальдорфська школа

Проморолик про школу https://www.youtube.com/watch?v=UR1VV-7CsYo

Шкільний календар